Érintetteknek

Felveheted velünk a kapcsolatot akkor is, ha még nem érzed, hogy segítségre lenne szükséged, de szeretnél többet megtudni a függőségekről.

Felkereshetsz minket, ha a családod, vagy a környezeted már szóvá tette, hogy túlzásba viszel valamilyen tevékenységet, vagy egy legális, esetleg illegális szernek a fogyasztását. Lehet, hogy már Te magad is problémának érzed a függőséget, és érzed, hogy valamin változtatnod kell, mert így nem folytathatod tovább. Akkor is kereshetsz minket, ha már túl vagy több kórházi kezelésen, esetleg terápián, és szeretnéd megőrizni a józanságodat. Kérj időpontot kollégáinktól, és a számodra legmegfelelőbb szolgáltatással segítünk céljaid elérésében!

Hogyan segítünk?

Telefonon vagy e-mailben tudsz időpontot kérni, és rövid időn belül találkozhatsz is az egyik kollégánkkal. Ekkor kezdődik el köztetek az egyéni segítői folyamat, amely hetekig, vagy hónapokig is eltarthat. A megismerkedést követően közösen méritek fel az erősségeidet, készségeidet, és azt is, hogy mi az, amin fejleszteni kellene, majd meghatározzátok a célokat és megkötitek a megállapodást. Fontos tudnod, hogy Te dolgozol majd a céljaid eléréséért, de lesz melletted egy „RÉV-es”, aki segít neked. Szükség esetén segítünk eljutni más szakemberekhez, vagy intézményekhez is (orvos, pszichológus, rehabilitációs intézmény), de a közös munka csak akkor szakad meg, ha Te kéred a megszűnését, vagy elérted a célodat. Minden szolgáltatásunk ingyenes és titoktartás mellett történik!

Érintetteknek nyújtott szolgáltatások:

Információnyújtás: A RÉV-ben akkor is tudunk segíteni, ha csak információra van szükséged, és szeretnél többet megtudni a függőségekről, a szerhasználat következményeiről, a család szerepéről, vagy a különböző segítő intézményekről. Kereshetsz minket telefonon, e-mailben, vagy megbeszélhetünk egy személyes találkozót is, ahol titoktartás mellett teheted fel kérdéseidet a témával kapcsolatban.

Egyéni konzultáció: Szolgáltatásaink célja, hogy ha a függőséget problémának érzed, akkor segítsünk abban, hogy szermentesen élj tovább. Tudjuk, hogy sok lehet a gond. Elhagyott a párod, a családod és a barátaid elfordultak tőled és magadra maradtál a problémáddal. Mi azért vagyunk, hogy segítsünk neked. Nem beszélhetünk egyszerű segítségnyújtásról, hiszen a szükségleteidet, céljaidat, támogatóidat és az életed azon részeit vesszük alapul, amelyek a legfontosabbak a felépüléshez. Nem akarjuk, hogy egyedül maradj!

Pár- és családkonzultáció: Elkerülhetetlen, hogy a függőség hatással legyen a családra, vagy a párkapcsolatra. A konzultációkkal lehetőséget nyújtunk arra, hogy a családi kapcsolatok változzanak, fejlődjön a kommunikáció, és egymás nézőpontját is figyelembe tudjátok venni. Amennyiben a családtagok is nyitottak rá, leülhetünk közösen, és velük együtt dolgozhatjuk ki a változáshoz vezető utat.

Segítségnyújtás a saját lakóhelyen: A segítség igénybevételéhez nem szükséges eljönnöd hozzánk, ugyanis lehetőség van arra, hogy a saját otthonodban, vagy az otthonod környékén, például a családsegítő intézetben találkozzunk. Nem kell tartanod attól, hogy bárki is visszahallja a problémádat, hiszen titoktartási kötelezettségünk van. A lényeg az, hogy akarj változtatni.

Ezekre a településekre tudunk kimenni:
Andornaktálya, Demjén, Eger, Egerbakta, Egerszalók, Egerszólát, Feldebrő, Felsőtárkány, Kerecsend, Maklár, Nagytája, Noszvaj, Novaj, Ostoros, Szarvaskő, Tarnaszentmária, Verpelét, Mezőkövesd, Ivád, Pétervására, Bükkszék, Terpes, Szajla, Mátraderecske, Parád, Recsk, Sirok, Bükkzsérc, Cserépfalu, Cserépváralja, Bogács, Szomolya, Aldebrő, Kápolna, Kompolt, Kál, Szentistván, Szihalom, Mezőszemere, Mezőtárkány, Egerfarmos, Mezőnyárád, Mezőkeresztes, Mezőnagymihály

Napközbeni tartózkodás: A felépülési folyamat során lehetőséget biztosítunk arra, hogy napközben tisztán, szermentesen, közösségben tudd tölteni a szabadidőd. A nappali ellátásban ruhamosási és zuhanyzási lehetőséget is kínálunk, biztosítva ezzel a megfelelő személyi higiéné elérését. Emellett segíteni tudunk a hivatalos ügyek intézésében és álláskeresésben is. A szolgáltatást hétköznapokon 9-15 óráig tudod igénybe venni.

Megkereső tevékenység: A szolgáltatás keretében megpróbáljuk elérni azokat a különösen veszélyeztetett szerhasználókat, akiknek korábban még nem volt kapcsolata szociális vagy egészségügyi intézménnyel. Célunk, hogy minél többen megismerjék a RÉV által kínált lehetőségeket, és nagyobb eséllyel forduljanak szakemberhez. Ezt egyrészt szóróanyagokkal, másrészt online eléréssel valósítjuk meg. Szórólapjainkon elsősorban ártalomcsökkentéssel kapcsolatos információk találhatók, amivel célunk az alkalmi-, illetve rendszeres szerhasználók hiteles tájékoztatása. A flyereket igyekszünk minél több helyre eljuttatni; orvosi rendelőkbe, gyógyszertárakba, szórakozóhelyre, szociális intézményekbe, hogy szükség esetén minél többen fel tudják venni velünk a kapcsolatot.

Caritas Party Service: A party service (bulisegély) szolgáltatásunk célja a biztonságos szórakozás elősegítése, és a szerhasználatból eredő egészségügyi és pszichoszociális ártalmak csökkentése; információnyújtás a drogok hatásairól, a használat következményeiről, túlhevülés, kiszáradás megelőzése, folyadékveszteség pótlása, szükség esetén pszichológiai segítségnyújtás, elsősegély, mentőhívás. A szolgáltatással próbálunk a helyi szükségletekhez és szórakozási szokásokhoz igazodni, igyekszünk minél több helyszínen megjelenni. Az utóbbi években a szórakozóhelyeken történő megjelenéseken kívül egyre több szabadtéri zenei rendezvényen, fesztiválon és gólyatáborban vettünk részt.

Megszakítás