Önsegítő csoportok

AA – Anonim Alkoholisták

Bárki lehet az AA tagja akinek alkohol problémája van, és szeretné leküzdeni, szeretne a boldog józan élet útjára lépni. A Névtelen Alkoholisták, továbbiakban az AA (Alcoholics Anonymous) egy több mint 70 éve sikeresen fejlődő, önsegítő szerveződés. Gyökerei a 30-as évek Amerikájából erednek és mára a világ bármely pontján elérhető a józanodni vágyók számára.

Az AA hagyományosan a személyes példamutatással, nem pedig a hírveréssel vonzza magához az újabb és újabb tagokat. A tagságnak egyébként egyetlen feltétele van: Bárki lehet az AA tagja akinek alkohol problémája van, és szeretné leküzdeni, szeretne a boldog józan élet útjára lépni. „Az AA nem szövetkezik semmiféle szektával, szervezettel, felekezettel vagy intézménnyel. Elsődleges célunk józannak maradni és segíteni más alkoholisták józanodását.”

Amennyiben Önnek alkohol problémája van vagy Ön esetleg egy alkoholista hozzátartozója, ismerjen meg bennünket és felépülési programunkat. Személyes tapasztalatainkon keresztül talán megoldásra lel az itallal való nehéz küzdelemben. Most a járványhelyzetre való tekintettel a személyes kontaktus helyett az alábbi elérhetőségen várjuk az érdeklődők jelentkezését: 30-381-5895

Al-Anon Családi Csoportok meghatározása
(Al-Anon Family Groups)

Az Al-Anon Családi Csoportok az alkoholisták hozzátartozóinak és barátainak közössége, akik megosztják egymással tapasztalataikat, erejüket és reményüket, hogy azután megoldhassák közös problémáikat. Az alkoholizmust családi betegségnek tartjuk, és hiszünk abban, hogy ha megváltoztatjuk hozzáállásunkat, felépülhetünk. Az Al-Anon nem szövetkezik semmiféle szektával, felekezettel, vagy politikai szemlélettel, szervezettel vagy intézménnyel, nem bonyolódik semmiféle vitába, nem hagy jóvá és nem ellenez semmilyen állásfoglalást.

A tagság nem jár illetékkel vagy díjjal, az Al-Anon önellátó, a saját önkéntes hozzájárulásaiból. Az Al-Anonnak egy célja van: segíteni az alkoholisták hozzátartozóit. Mi ezt a Tizenkét Lépés alkalmazásával tesszük. Szívesen látjuk és vigasztaljuk az alkoholisták hozzátartozóit, megértjük és bátorítjuk az alkoholistát. Egerben elérhetőek vagyunk gyűléseinken minden szerdán 17.00-tól a Kolozsvári utca 49. szám alatt (RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat)

Megszakítás